#ENJOYSWEDEN

De bästa bilderna av Sverige på Instagram

#enjoysweden är en annorlunda present- och souvenirbok om Sverige, en årsfotobok med de bästa Sverige-bilderna från Instagram.

 

När kameran flyttade in i våra mobiltelefoner hände något med både fotografiet som uttrycksform och fotograferandet som kultur. Idag går det tretton fotoredigeringsappar på dussinet, och flaggskeppet Instagram har på kort tid förvandlats från subkultur till en i det närmaste global folkrörelse. Det fotograferas i tid och otid. Vi redigerar, taggar och publicerar i en gemensam störtflod av bilder. Vårt bildspråk har tveklöst fått en dimension till genom de social mediernas delningsfunktioner, och frågan är om inte detta i grunden förändrat vårt sätt att både ta och betrakta den fotografiska bilden.

 

Den här boken är crowdsourcad från Instagram. Temat är Sverige, utan några särskilda regler eller riktningsvisare. Under ett år taggades hela 61 744 bilder med #enjoysweden, och det är ur denna ström av bilder som en jury gjort bokens unika urval.

 

Boken kunde lika gärna ha hetat "Svenska Folkets Underbara Bilder av Sverige". För det är precis vad den handlar om. Ett land skildrat genom en av populärkulturens starkaste fotofenomen just nu - Instagram.

ISBN 9789163745591

Danskt band

Vikt 810g

280 sidor

Utgiven 2013

Pris 229:-

Copyright © Fickludd 2015